2009. április 21., kedd

Pávakagyló befoglalás






Ez a gyönyörű pávakagyló az első dolgok közé tartozott, amit megvettem annakidején (hiába no, a szarka is lecsap a csillogó dolgokra). De nagyon sokáig nem tudtam vele mit kezdeni. Cabochonnak túl vékony volt. Túl nagy. Túl színes. Túl....túl....túl.... Próbáltam befoglalni RAW techikával, peyote-tal, azonos és változó gyöngyméretekkel...nem működött.

Aztán Vezsuzsinál megláttam ezt, és megszállt az ihlet:


Ezúton is köszönöm neki!

3 megjegyzés:

Mademoiselle írta...

Ezt hogy a csudába csinálod? Először megfűzod gyönygyökből a tokot, és aztán szuszakolod bele a követ, vagy már eleve körbefűzöd?

Rebelle írta...

Először megfűzöm a hátát, aztán az elejét a cikkcakktól kifelé fűzve, aztán körben összefűzöm az élén. Olyankor lehet drukkolni, hogy a delica (ez a spéci gyöngy neve) el ne pattanjon a terhelés miatt, mert azért feszül egy kicsit. Végül elöl megcsinálom a belső cikkcakkot befelé haladva.
Nem olyan bonyolult, mint amilyennek hangzik!

Itt a "kő" egyébként egy kb. 1-1,5 mm vékony pávakagyló lemez, de a gyöngy hát elég szilárdságot ad neki. Pedig direkt csináltam hozzá egy azonos átmérőjű műanyag lemez alátétet, de végül nem volt rá szükség.

Mademoiselle írta...

Jóég! Olyan is van, hogy elpattan a gyöngy? Az milyen szívás, ha mér alaposan túlhaladtál rajta, mi?

Valamikor még karácsony előtt kérdeztem mailben, csak épp babáztál, vagy lehet meg se kaptad, hogy nem tudol-e nekem olyan mintát adni, hogy hogyan kell gyöngyből kis golyókat fűzni. Olyan 1,5-2-3 cm átmérőjű golyóbisokra lenne szükségem, egyszínűekre és kétszínűekre egyaránt. Csak valami minta kéne, a gyöngyöket már beszereztem, de nem találok mintát hozzá.